Carnaval

Carnavalskleding - Koop je bij justsign.be

Elk jaar wordt carnaval gehouden in Nederland. Hoofdzakelijk speelt het zich af in het zuiden. Afgezien van het zuiden, wordt ook in het noorden het feest gevierd. Dat wel in mindere mate. De oorsprong daarvan komt dat het feit dat het een katholiek feest is, en dat ze in het noorden protestants zijn. In het noorden wordt niet overal het feest gevierd, dat gebeurt wel in het zuiden.

Kleding.

Het carnavalsseizoen begint op 11 november. Het feest duurt drie dagen. Het feest begint op zondag tot met dinsdag. In die periode is iedereen verkleed. Je kunt zelf kiezen hoe je verkleed gaat, dat maakt het zo leuk. Sommige mensen doen er alles om er zo gek mogelijk uit te zien. Om met een groep het feest te vieren kun je je aansluiten bij een carnavalsvereniging. Als je aangesloten bent draag je allemaal dezelfde kleding. Aan de kleding kun je dan zien bij welke vereniging je zit.

Het bestuur.

Het feest wordt gevierd met een prins carnaval. Je kunt het zo zien dat de prins tijdens het feest de burgemeester van de stad is. Hij krijgt dan ook een symbolische sleutel van de stad. Een maand van tevoren wordt bepaald wie de prins wordt.

Katholieke achtergrond.

Zoals eerder vermeldt is carnaval een katholiek feest. Het wordt al lang niet meer gevierd als een feest voor gelovigen. Het feest heeft al lang geen katholieke betekenis. Het wordt nu gevierd om drie dagen uit je bol te gaan.

Actieve filters

Fotoschort wit inklusief bedrukkingen

Polyester wasbaar ontwerp maximaal A3

€ 23,95

Bedrukt kinderschort wit heel mooi met foto

wit

€ 17,95

Bedrukte flesopener metaal dubbelzijdig

wit metaal Let op! Door oneffenheid van het metaal, kunnen er vlekken ontstaan. Het materiaal is namelijk nooit 100% vlak.

€ 14,95

Flessenschort met je eigen opdruk

met witte bies en met zwarte bies

€ 12,95

Bedrukte kinderschort meerdere kleuren zware uitvoering

7 kleuren

€ 19,95

Bedrukte longdrinkglas Latte mat-wit 140x80 mm

Glas Vaatwasbestendig Ø 82/60 mm en 150 mm hoog ontwerp kan niet rondom, er blijft een strook wit van de klem Matglas of witte basis. Afhankelijk van de voorraad Snelle hulp aandachtspunt wanneer je de foto niet kan selecteren.

€ 19,95

Mok met rode rand en bijpassend lepeltje

keramiek Vaatwasbestendig Ø 82 mm en 95 mm hoog

€ 18,95

Mok 80 mm neon geel voor je eigen ontwerp

keramiek Vaatwasbestendig Ø 82 mm en 95 mm hoog

€ 17,95

Mok 80 mm neon oranje voor je eigen ontwerp

keramiek Vaatwasbestendig Ø 82 mm en 95 mm hoog

€ 17,95

T-shirt bedrukken 52 kleuren unisex zware kwaliteit

Gildan® Ultra Cotton™ 100% Katoen 193 - 203 g/m² 52 kleuren S, M, L, XL, XXL Kleuren en maten zijn te kiezen in de ontwerper.

€ 24,95

Bedrukte theeglas matglas met groen verloop

Mat glas Vaatwasbestendig Ø 82 mm en 95 mm hoog Ontwerpgebied 190x90 mm

€ 17,95

Longdrinkglas matglas paars verloop met eigen opdruk

Matglas

€ 17,95